Levens energie

Om harmonieus met energie te kunnen werken is het verstandig om eerst wat kennis op te brengen in wat energie nu precies inhoud en kan doen voor ons. Er is in het universum geen tekort aan energie, het is overal en zit in ons allen. De meeste beperkingen qua energie creëren we zelf.

Interne energie

Ook wel genoemd als innerlijke energie bestaat uit 2 hoofdgroepen. Aura energie en Centrale energie. De Aura energie is zoals je al zou vermoeden de energie die alle levende wezen uitstralen. Centrale energie verandert niet, het zal vloeien als eb en vloed maar de energie zelf blijft hetzelfde. De Centrale energie is ook hetgeen wat ons lichaam voorziet van energie.

Het grote verschil tussen de 2 energieën: Aura energie veranderd samen met je stemming en gezondheid. Het kan interacten met andermans Aura energie, dus als de één in een verdrietige stemming is kan de ander dat vaak ongemerkt oppikken. Uiteraard werkt dit ook omgekeerd, als iemand in een blije stemming is kan dit ook onbewust overgenomen worden.

Centrale energie (ook wel genoemd als de ziel energie of de kern) bevind zich ter hoogte van de navel en kan echter niet worden beïnvloed zoals de Aura energie. Het maakt ook niet uit hoeveel een persoon aan de buitenkant veranderd, ze blijven altijd aangedreven door dezelfde centrale energie. Sommige mensen kunnen hun Centrale energie ”maskeren” door een sterk genoeg Aura energie uit te stoten. Dit zal echter nooit volledig effectief zijn aangezien de Aura energie altijd in beweging is.

Zoals eerder vermeld voed ons lichaam zich van onze Centrale energie. Die energie word dan verbruikt over de dag, en een deel daarvan wordt dan als het ware weer gerecycled tijdens onze slaap. Om weer terug te gaan naar het centrale punt. Tijdens onze slaap krijgen we vanzelfsprekend ook weer verse energie binnen. Als het recycle systeem van onze energie 100% effectief zou zijn dan zou de menselijke levensspan ook enorm vooruit gaan, maar helaas is dat niet het geval.

Als er na een tijd genoeg Centrale energie verloren is gegaan naar het universum, dan kan het lichaam niet meer voorzien worden van energie en sterft het af. Vervolgens wordt dit weer één te met de energie van het universum om weer op te laden en vervolgens weer opnieuw te beginnen.

Er zijn verder veel methodes om de Centrale energie voorraad weer bij te vullen, naast slaap is gezond eten aan te raden. Genoeg schoon water of kruiden thee is ook een pure energie en helpt ook om het lichaam te reinigen. Met veel kennis en oefening is het zelfs mogelijk om Universele energie toe te voegen aan de Centrale energie. Maar om tot dit niveau te komen zal er vaak veel oefening, geduld en doorzettingsvermogen moeten zijn.

Universele energie

De Universele energie is rondom ons, het is overal te vinden. In de aarde, de lucht en de bomen. Universele energie is geen Interne energie en dus zal je deze energie moeilijker kunnen gebruiken dan onze interne energie. Dit is pas haalbaar als je de kennis, de waarheid en de kracht hebt. (ook wel bekend als the triangle of power)

Als je de kennis hebt dan betekend dit nog niets. Totdat je weet dat het de waarheid is of niet heeft de kennis nog geen direct doel. De waarheid is in bijna elke instantie dat er de mogelijkheid is om te doen wat men wilt. Als voorbeeld: Je wilt dat de Universele energie om je heen je een gelukkig gevoel geeft, dit is de kennis. De waarheid zal dan zijn dat je ook daadwerkelijk gelukkig bent/wordt. Het lastigste voor de meeste mensen is om de waarheid te koppelen aan de kennis. Met de waarheid en kennis komt de kracht en daarmee de mogelijkheid om met Universele energie te werken.

Voor beginners is het verstandig om de Universele energie eerst voor assistentie te vragen. Naarmate de ervaring groeit kan je uiteindelijk de Universele energie een bevel geven. Denk hierbij wel aan je eigen energie, des te fitter je bent in lichaam en geest des te beter.

Denk hierbij aan levitatie, vele mensen zullen niet genoeg Innerlijke energie hebben om ook daadwerkelijk te kunnen leviteren. Als je de kennis en de waarheid hebt van Universele energie, dan kun je het universum vragen voor dat extra zetje(kracht). Natuurlijk is levitatie een extreem voorbeeld maar dit werkt ook uitstekend bij een psi wiel (psychokinese).

En zoals vermeld in het begin, het universum heeft een oneindigende bron van energie!!

© m.d
Scroll naar top