Behandeling

Wat doet een reiki behandeling?
Een reiki behandeling zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang komt en stimuleert dit. Reiki stroomt naar de plek waar dit nodig is en waar de kwaal of blokkade zich bevindt. Het voordeel ten opzichte van medicijnen of operaties is dat wanneer het lichaam het probleem zelf heeft opgelost dit ook niet weer terug komt. Je hebt niet alleen de ziekte maar ook de oorzaak overwonnen. Het herstelde zelfgenezend vermogen helpt je lichaam toekomstige problemen sneller opsporen en waarschuwt je sneller als er weer iets mis is. Door het opruimen van problemen ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen waaronder persoonlijke en spirituele groei.

Reiniging
Herstel van het zelfgenezend vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces waarbij afvalstoffen worden verwijderd uit het lichaam. Deze afvalstoffen zijn de stoffen die zich in de loop der jaren hebben opgehoopt in het lichaam, het is dan ook belangrijk om veel zuiver water te drinken zodat deze stoffen makkelijk afgevoerd kunnen worden.

Emotionele reiniging
Ook op emotioneel vlak kan er een reiniging plaats vinden. Oude emoties (misschien al heel lang geleden) die je hebt weggedrukt kunnen weer boven komen, zodat deze een laatste keer verwerkt kunnen worden en voor altijd afgesloten kunnen worden. Wees niet bang voor teveel emoties, er zullen nooit meer vrijkomen dan je lichaam op dat moment kan hebben. Het is mens eigen om voor deze emoties een schuldige aan te wijzen bijvoorbeeld een leraar, je partner of baas. Dit zijn oude emoties en de volgende tip kan je helpen om deze af te sluiten. Schrijf een een brief naar de persoon waarvan jij denkt dat deze schuldig is voor deze emotie(s). Doe deze brief niet op de post maar verbrand deze in de open haard of vuurkorf of iets dergelijks. Je hoeft dus ook niet te letten op je woord spelling (schrijf gewoon ruw op hoe jij het voelt). Dit werkt echt!


Bijwerkingen
Reiki geeft in de meeste gevallen geen bijwerkingen maar dit betekend niet dat ze er niet zijn. Mensen die vol zitten van stress hormonen merken niet dat ze moe zijn en kunnen naar een aantal behandelingen ontzettend moe worden (omdat de stress afzakt en hun lichaam vermoeid is). Ook kan het lichaam hevig reageren op alcohol drink dus met heel veel mate. Bij mensen waar de energie er wel in kan maar niet meer uit zoals bijvoorbeeld bij tumoren of ontstekingen kan er pijn ontstaan, als dit te erg wordt geef dit dan aan. Zoals hier boven beschreven in het reinigingsproces kan het zijn dat oude kwalen weer terug komen, het is dus mogelijk dat de kwalen eerst iets erger worden maar dit zal snel afzakken. Heel soms komt het voor dat je een schok krijgt in armen of benen, dit zijn allemaal tekenen dat het lichaam zich aan het reinigen is en geen reden tot zorg.

Reiki en geneesmiddelen
Reiki ontvangen en het gebruik van geneesmiddelen gaat goed samen en er is geen reden tot enige zorg. De werking van geneesmiddelen wordt extra ondersteund door het ondergaan van een behandeling en eventuele bijwerkingen worden verminderd. Het kan zelfs zo zijn dat er na een aantal behandelingen zelfs minder geneesmiddelen gebruikt kunnen worden (altijd in overleg met een arts). Mensen met suikerziekte hebben vaak na een aantal behandelingen minder insuline nodig.

Ik geef zelf (nog) geen behandelingen. Je kan op de website van STIBAG en de reikicirkel behandelaars vinden in jou regio. De links van deze website’s vind je aan de rechterkant.

© s.a
Scroll naar top