Wat is reiki?

Wat is reiki?

Reiki is een japans woord wat staat voor universele levensenergie REI betekend universeel en KI is levensenergie. Deze levensenergie zit in alle levende wezens: mensen, dieren en dus ook planten. Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij deze energie wordt doorgegeven door middel van een handoplegging. De reiki behandelaar is een soort van tussenkanaal en geeft deze energie door aan de cliënt, het dier of de plant. Een ervaren reiki behandelaar kan ook energie doorgeven via afstand.

Hoe werkt het?
Als een persoon lichamelijk niet in orde is, is dit een teken dat er energie tekort komt op bepaalde plekken in het lichaam.  Door een reiki behandeling komt er weer extra energie beschikbaar op die plekken waar het nodig is, zodat het lichaam kan werken aan zelfherstel. Denk bijvoorbeeld aan een wondje dat uit zichzelf geneest of een botbreuk die na het rechtzetten weer aan elkaar groeit. De reiki energie ondersteund dus het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Reiki werkt ook op geestelijk niveau bijvoorbeeld bij stress, depressie of een burn-out. Reiki brengt het lichaam en de chakra’s weer in balans waardoor je dus niet alleen fysiek sneller geneest maar ook geestelijk rustiger wordt.


Is dit hetzelfde als magnetiseren?
Reiki is niet hetzelfde als “magnetiseren” er zijn drie grote verschillen. Een magnetiseur kan slechte energie weghalen of afstrijken hierbij is wel het probleem dat deze er mee kan blijven zitten. Bij magnetiseurs is het ook zo dat ze de slechte energie wegnemen maar er komt hiervoor niets in de plaats, bij reiki geeft de behandelaar energie door en het is aan de cliënt wat deze er mee doet. En als laatste zijn er ook magnetiseurs die hun eigen energie doorgeven waardoor ze het risico lopen zelf uitgeput te raken.

Kan ik dit ook leren?
Jazeker iedereen kan een kanaal worden voor Reiki, je hoeft alleen een inwijding te ondergaan en je kan dan de energie door je handen doorgeven. Verder zet een inwijding de eigen chakra’s verder open waardoor de energie soepeler door je eigen lichaam zal vloeien. Bij reiki is het mooie dat de behandelaar zelf ook energie ontvangt omdat de energie door het lichaam van de behandelaar heen gaat.

Handig om te weten.

  • Reiki geneest geen kanker, m.s., reuma, aids of iets dergelijks. Ondersteuning bij behandelingen van de reguliere arts is wel mogelijk.
  • Reiki is geen religie, cult, sekte of geloof.
  • Reiki kan door sommigen als niet fijn worden ervaren, geef dit aan dan stopt de behandelaar meteen.
  • Reiki gaat door kleren heen dus kleding hoeft niet verwijdert worden, prettig zittende kleding is wel aan te raden.
  • Reiki kan een klacht eerst erger maken, daarna zakt dit af. Dit komt doordat je lichaam begint aan het genezingsproces(net als bij homeopathische middelen)
  • Reiki kan je nooit teveel van ontvangen, het stroomt naar een andere plek of het lichaam uit.
  • Reiki komt uit een oneindige bron om ons heen, en dus niet uit de behandelaar zelf.
  • Reiki mag niet worden gegeven tijdens een operatie onder narcose (het is mogelijk dat deze dan niet goed werkt).
© s.a
Scroll naar top